Особливості розвитку витривалості у школярів старших класів - Іващенко, О. В.; Почерніна, А. Г. (Physical Education Theory and Methodology, 2012)
Проведене дослідження дозволило визначити динаміку розвитку специфічної витривалості учнів старших класів під час уроків фізичної культури. Аналіз отриманих результатів показав, що при проходженні навчального модулю «волейбол» програми з фізичної культури для старших класів у досліджуваних, як дівчат, так і хлопців відбувся статистично вірогідний приріст результатів тестування, що відповідають специфіці спортивних ігор, зокрема швидкості, спритності та швидкісно-силової витривалості.