Рухливо-пізнавальні педагогічні технології формування валеологічного світогляду в учнів загальноосвітніх навчальних закладів - Пристинський, В. М.; Пристинська, Т. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2012)
Досліджується ефективність впровадження інтерактивних педагогічних технологій у фізичне виховання учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Доведено, що оздоровчі рухливо-пізнавальні ігри сприяють підвищенню ефективності розвитку валеологічного світогляду та розуміння значення оптимальної рухової активності для учнів молодшого шкільного віку