Удосконалення інформаційної структури процесу технічної підготовки велосипедистів - Прийма, С. Б.; Рибак, О. Ю.; Шевчук, А. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2012)
У роботі узагальнені теоретико-методичні основи використання для удосконалення рухових дій, основою яких є невидима динамічна структура, об’єктивної додаткової інформації про біомеханічні характеристики вправ, яка поступає до спортсмена в реальному масштабі часу завдяки використанню інструментальних методик їх реєстрації. Підібрані інтегральні динамічні параметри техніки велосипедного педалювання, експрес-інформація про які дає можливість спортсмену точно диференціювати свої зусилля. Експериментально обгрунтовані оптимальні способи її індикації, а також встановлені типи індикації, при використанні яких рівень психологічної напруженості роботи спортсмена дозволяє застосовувати методику в умовах їзди по треку або шосе.