Корекція постави старшокласників засобами гантельної гімнастики - Омельченко, Д. С.; Кравчук, Т. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2011)
У статті на основі вивчення й аналізу досвіду використання силових вправ для корекції вад опорнорухового апарату, розроблено комплекси вправ гантельної гімнастики, які б створювали найбільший корегуючий вплив на сутулу, круглу, кругло-увігнуту, плоску та плоско-увігнуту спину. Експериментально доведено, що включення цих комплексів до змісту уроків фізичної культури може сприяти зростанню оцінок за правильність положення верхньої, нижньої частини тіла та постави вцілому, а також динамічної постави.