Структура підготовленості баскетболісток студентської команди - Козіна, Ж. Л.; Вакслер, М. А.; Тихонова, А. О.; Попова, А. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2011)
В статті представлені результати дослідження структури підготовленості баскетболісток педагогічного ВНЗ. На основі педагогічних спостережень, факторного та кластерного аналізу виявлено, що основний принцип розподілу гравців для індивідуальної та групової роботи в дослідженій команді педагогічного вуза не по функціям, як це характерно для команд високого класу, а по стажу занять баскетболом. Алгоритм застосування факторного та кластерного аналізу для виявлення індивідуальних особливостей гравців може застосовуватися в інших командах.