Управління рухами людини: контроль розвитку статичної м’язової сили (закордонний досвід). - Сергієнко, Л. П.; Лишевська, В. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2011)
У статті узагальнено закордонний досвід метрологічного контролю розвитку статичної силової витривалості людини. Описана технологія виконання семи тестів, які практично не використовуються у вітчизняних наукових дослідженнях. Наведені нормативи оцінки результатів, визначені для окремих тестів.