Регенерація функціонального стану хворих на легку персистуючу бронхіальну астму - Григус, І. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2011)
У 112 хворих на легку персистуючу бронхіальну астму під час загострення ви явлено суттєве порушення функціонального стану, про що свід чили значні зміни показників функції дихання, рухових можливо стей та загальна оцінка фізичного здоров’я хворих. Застосування програми фізичної реабілітації, що включала модифікований лікувальний комбінований масаж, модифіковану лікува льну гімнастику, циклічні тренувальні вправи (дозована ходьба по сходах та по прямій місцевості), спеціальні маніпуляційні фі зичні втручання, освітні заходи, суттєво і більш значимо покра щувало функціональний стан хворих у порівнянні з вико ристанням традиційних методів лікувальної фізичної культури та ли ше лікарських препаратів за однакових умов базового лікарсь кого і фізіотерапевтичного лікування.