Рівень нервово-психічного розвитку дітей-сиріт та дітей з сімей 1—4 років - Дугіна, Л. В.; Єфіменко, П. Б. (Physical Education Theory and Methodology, 2010)
У статті розглянутий рівень нервово-психічного розвитку дітей-сиріт і дітей, що виховуються в сім’ях. Нервово-психічний розвиток — формування зорових, слухових, рухових, мовних функцій, навичок самообслуговування в певні вікові періоди.