Визначення закономірностей індивідуальної ефективності змагання в баскетболі за допомогою сучасних інформаційних технологій - Козіна, Ж. Л.; Сердюк, І. (Physical Education Theory and Methodology, 2010)
В результаті застосування сучасного інформаційного забезпечення було виявлено, що ігрова ефективність у баскетболістів корелює з інтелектуальним і інтуїтивним біоритмами, період яких триває 33—37 діб, а у баскетболісток – з фізичним і емоційним, період яких складає 23—28 діб та відповідає тривалості оваріального циклу. Це підтверджується результатами факторного, дисперсійного і нелінійного регресійного аналізу динаміки змагальної ефективності у баскетболістів і баскетболісток.