Розвиток фізичних якостей з одночасним засвоєнням техніки лижних ходів на уроках з лижної підготовки у школярів середніх та старших класів - Ажиппо, О. Ю.; Водоп’янова, Д. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2010)
В даній статті розглядається питання одночасного становлення техніки і розвиток фізичних якостей школярів середньої та старшої школи під час занять лижним спортом. В умовно виділених трьох етапах підготовки, ми пропонуємо програму послідовного навчання техніки і розвиток фізичних якостей школярів. Авторами розкривається мета кожного етапу, де становлення технічної майстерності з розвитком фізичних якостей школярів має логічну побудову.