Комп’ютеризація навчального процесу з фізичного виховання в середній школі (на прикладі баскетболу) - Філенко, Л. В.; Філенко, І. Ю.; Кіреєв, В. С. (Physical Education Theory and Methodology, 2010)
У дослідженні представлені результати розробки та впровадження комп’ютерного навчального посібника з баскетболу в навчальний процес з фізичної культури учнів 5-6 класів. Аналізуються загальні аспекти інформатизації створення програмних продуктів підготовки спортсменів, надається алгоритм використання сучасних технологій підготовки мультимедійних навчальних комплексів в тренувальній діяльності, описується процес створення навчальної програми. Проведено експериментальне впровадження розробки в навчальному процесі та досліджено вплив інформаційних технологій навчання на рівень фізичного розвитку дітей та їх технічної майстерності в баскетболі.