Рівень розвитку витривалості та здоров’я студенток - Сергієнко, В. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2010)
У статті розроблено нормативи оцінки розвитку витривалості та досліджено стан здоров’я студенток 17—20 років за 12-бальною шкалою сигмовидних відхилень, відповідно до Болонської системи навчання. Визначено рівні розвитку витривалості за спеціальними індексами відносно до маси тіла, частоти серцевих скорочень