Біомеханічні моделі ударних рухів у спортивних іграх у контексті вдосконалення технічної підготовки спортсменів - Єрмаков, С. С. (Physical Education Theory and Methodology, 2010)
Наведено аналіз літературних джерел з проблем моделювання техніки рухів спортсменів. Представлено підходи до розробки біомеханічної моделі ударних рухів у спортивних іграх. Показано особливості зміни швидкостей і прискорень руху біоланцюгів спортсмена при ударах. Розглянуто процес взаємодії двох тіл, що стикаються, і показано вплив сил інерції руху біоланцюгів на кінцеві характеристики удару. Представлено біомеханічні характеристики взаємодії спортсмена зі спортивним снарядом.