Особливості показників системи зовнішнього дихання біатлоністів високої кваліфікації - Божик, Л. С.; Виноградський, Б. А.; Власов, А. П.; Павлова, Ю. О. (Physical Education Theory and Methodology, 2010)
Досліджено функціональний стан дихальної системи спортсменів-біатлоністів високої кваліфікації (юнаків та дівчат). Встановлено особливості адаптивних змін показників зовнішнього дихання біатлоністів порівняно зі здоровими особами та спортсменами інших спеціалізацій.