Вища фізкультурна освіта та її інформаційне забезпечення: 80-ті роки ХХ століття (повідомлення третє) - Свістельник, І. Р. (Physical Education Theory and Methodology, 2010)
У статті розглядається розвиток системи вищої фізкультурної освіти як самостійної освітньої галузі та її інформаційного забезпечення у 80-ті рр. ХХ ст. Показано, що наприкінці 80-х років відбувається перебудова вищої фізкультурної освіти, активно впроваджується електронно-обчислювальна техніка, яка має оптимізувати планування та управління навчальним процесом, удосконалити зміст, організацію, форми, засоби та методи навчання та створення баз даних, які могли б зберігати великі обсяги інформації, забезпечувати швидкий її пошук і зручність отримання.