Диференційована оцінка розвитку силових здібностей у юнаків-студентів - Сергієнко, Л. П.; Лишевська, В. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2010)
У статті наведено експериментальні матеріали щодо використання иференційованої оцінки в педагогічному контролі розвитку силових здібностей студентів-чоловіків. Запропоновано визначати диференційовану оцінку відносно морфологічних показників (довжини і маси тіла, акроміального діаметра, сумарного показника двох шкіряно-жирових складок) за 5 і 12-бальними сигмовидними шкалами.