Спортивна періодика та галузеве книговидання у 40—50-х роках ХХ століття - Свістельник, І. Р. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
У статті висвітлено стан спортивної періодики та галузевого книговидання у 40—50-х рр. ХХ століття. З’ясовано, що у тих роках відбулося значне збільшення обсягів інформаційних видань спортивної та медико-біологічної тематики, надруковано книги з окремих видів спорту. Провідну роль у розвитку фізичної культури та спорту відігравала преса, яка активно пропагувала фізичну культуру і спорт.