Нелінійні регресійні моделі індивідуальних закономірностей динаміки змагальної ефективності в баскетболі - Козіна, Ж. Л. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
У роботі показано, що динаміка змагальної ефективності кожного гравця — це закономірний процес, який можна досить точно описувати математичними регресійними функціями і прогнозувати, вносити корективи в планування тренувального процесу та керування змагальною діяльністю. Найбільш точними є сінусоідальні регресійні моделі індивідуальної динаміки змагальної ефективності, за допомогою яких було визначено період коливань змагальної ефективності у баскетболістів (33—37 доби) та баскетболісток (23—28 діб)