З досвіду діяльності Заслуженого вчителя України Ярослава Степановича Дикого (з нагоди 60-ти річчя від дня народження) - Вацеба, О. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
У науковій роботі розглядається життєвий та творчий шлях Я. С. Дикого, специфіка проведення практичних занять та особливості його методичної роботи. В роботі містяться відгуки його колег, учнівського активу та керівництва школи.