Програма по оздоровленню хребта - Сергійчук, І. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
У статті розглядаються загальні підходи до вивчення різноманітних причин виникнення захворювань  хребта. Детально досліджені, доповнені та уточнені фізичні вправи для корекції хребта, зокрема досить широко описано про новостворений «тренажер-масажер».