Особливості фізичної підготовленості лижниць-гонщиць із різними ведучими стилями пересування - Ажиппо, О. Ю.; Дорофєєва, Т. І. (Physical Education Theory and Methodology, 2008)
У даній статті розглядаються питання, які пов’язані з тренуванням лижниць-гонщиць, на етапах базової підготовки, яке повинно здійснюватися з урахуванням їх рівня фізичної підготовленості і забезпечувати однаково високу результативність змагальної діяльності лижниць у гонках різними стилями: як класичним, так і вільним