Технологія ігрової підготовки під час навчання учнів гри в баскетбол - Максимів, Г. З. (Physical Education Theory and Methodology, 2007)
У статті представлена технологічна схема ігрової підготовки під час навчання баскетболу учнів у загальноосвітній школі. Її складовими є: передумови; підготовчі ігри, навчальні ігри за спрощеними та ускладненими правилами. Ця схема придатна для розробки технологій не тільки для вивчення баскетболу, а також інших спортивних ігор