Особисті потреби людини і попит суспільства у фізкультурній діяльності - Марчик, В. І. (Physical Education Theory and Methodology, 2007)
Державна система фізичної культури і спорту може надбати високого статуту і стати дійсно функціональною, коли набудуть чинності такі соціальні умови, за якими вирішення життєвоважливих проблем з використанням засобів фізичної культури стане достовірним.