Принцип диференціально-інтегральних оптимумів педагогічних факторів у фізичній і соціальній реабілітації учнів з вадами опорно-рухового апарату - Клименко, Ю. С.; Пристинський, В. М.; Пристинська, Т. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2007)
Пропонується модель організації поетапно структурованої корекційної роботи з домінуючою значущістю дидактико-реабілітаційної мотивації, яка дозволить максимально індивідуалізувати процес диференційованого розвитку фізичних якостей і нервово-м’язової працездатності дітей зі сколіозом.