Педагогічні умови формування мотивів фізичного самовдосконалення підлітків на уроках фізичної культури - Артюшенко, А. Ф.; Нечипоренко, Л. А.; Артюшенко, П. О. (Physical Education Theory and Methodology, 2006)
Результати проведеного дослідження в цілому засвідчили можливість ефективного формування мотиваційної готовності до психомоторної діяльності учнів 5—7 класів на уроках фізичної культури.