Студентський актив в організації фізкультурно-оздоровчої роботи у ВНЗ - Кривенцова, І. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2006)
Одним із шляхів організації фізкультурно-оздоровчої роботи зі студентами є самоврядування. Підготовлений студентський фізкультурний актив, з допомогою викладачів фізичного виховання, здійснює спеціальну організацію фізичного навантаження в процесі аудиторних занять. Фізкультурно-оздоровча робота включає: гімнастику до і після навчальних занять, фізкультурну паузу, фізкультурну хвилинку.