Аналіз навчальних планів та програм закладів фізкультурної освіти України за 20—30 рр. ХХ ст. - Кравчук, Т. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2006)
У статті подано аналіз навчальних планів і програм короткотермінових курсів, Всеукраїнських курсів фізкультури та відділів і курсів фізкультури при інститутах народної освіти, а також Харківського інституту фізичної культури, що готували вчительські кадри з фізичного виховання для різних закладів освіти України в 20—30-ті рр. ХХ ст.