Вимоги охорони здоров’я на уроках фізичної культури - Городиський, М. І. (Physical Education Theory and Methodology, 2014)
Охорона здоров’я учнів під час занять фізичною культурою, зокрема спортивною гімнастикою, постає важливою проблемою. Під час занять спортивною гімнастикою учні отримують досить велике навантаження на опорно-руховий апарат. В зв’язку з цим необхідно досить обережно ставитись до виконання гімнастичних вправ і дуже важливо попередньо підготувати організм до цієї роботи. Підготовка включає в себе розвиток необхідних фізичних, психологічних та фізіологічних якостей. Виконання всіх цих вимог можливе лише при правильному плануванні та побудові учбового процесу.