Вплив здорового способу життя на самопочуття та фізичну працездатність осіб чоловічої статі віком 30—40 років - Кучер, В. О.; Григус, І. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2012)
Мета дослідження — визначити та обґрунтувати позитивний вплив фізичної активності та здорового способу життя на самопочуття та фізичну працездатність осіб чоловічої статі 30-40 років. Для проведення дослідження були підібрані 60 добровольців, які склали основну та контрольну групи, по 30 чоловік у кожній. Основній групі ми запропонували протягом шести місяців дотримуватись програми, розробленої нами, яка відповідала здоровому способу життя. Завдяки дотриманню здорового способу життя, раціонального харчування, постійних занять фізичними вправами в групі, загартуванню організму, вдалося прибрати втому, покращити сон. У добровольців основної групи, завдяки застосуванню запропонованої програми, значно покращилися показники самопочуття та фізичної працездатності.