Комплексна оцінка розвитку координаційних здібностей студентів-юнаків 17—20 років - Сергієнко, В. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2012)
У дослідженні розглянуто питання комплексної оцінки розвитку координаційних здібностей студентів 17—20 років вищих навчальних закладів. Визначення комплексної оцінки відбувалося за 7 тестовими вправами, що характеризували різні прояви координаційних здібностей до: ритмічної діяльності (ритмічне постукування руками за 20 с); статичної рівноваги (тест «фламінго»); орієнтації в просторі (ходьба до цілі); координації рухів руками (тест Копилова); просторово-динамічних параметрів рухів (стрибки на розмітку); загальної координованості рухів, диференціювання швидкісно-силових параметрів (тест Берпі); диференціювання просторово-часових параметрів рухів (човниковий біг 4х9 м). Нормативи оцінки для студентів різного віку розраховували за 12-бальною сигмовидною шкалою. Результати засвідчили, що 72,3% юнаків поданий комплекс розвитку координаційних здібностей виконують на оцінку задовільно.