Теоретико-методичні засади підготовки фахівців для автомобільного спорту у вищих навчальних закладах фізкультурного профілю - Рибак, О. Ю. (Physical Education Theory and Methodology, 2012)
На основі результатів власних наукових досліджень авторами розроблене теоретико-методичне підґрунтя з проблематики сучасного автомобільного спорту для навчальних програм спеціалізованих дисциплін галузевих ВНЗ, запропонована їх модифікована структура, нові педагогічні та інформаційні технології навчання, а також удосконалені та приведені у відповідність з вимогами безпеки вступні випробування творчого конкурсу на спортивну спеціалізацію «Автомобільний спорт».