Додаткова парціальна програма спецкурсу з навчання плаванню дошкільників «Казкове плавання» - Ляшенко, А. М.; Дєлова, І. О.; Колонтаєвська, О. О.; Шевченко, З. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2012)
Визначено, що програма розрахована на чотири роки навчання плаванню, для роботи з дітьми 3-го року життя до 7-го року життя. Програма реалізується у формі занять у басейні дошкільного навчального закладу з невеликими підгрупами дітей, що дає можливість педагогу використовувати варіативні завдання різного ступеня складності, а також здійснювати особистісно-орієнтований підхід в процесі навчання. Зміст додаткової парціальної програми охоплює загально педагогічні основи навчання, технології навчання плаванню, умови ефективного навчання плаванню, опис ігрового методу навчання дошкільників плаванню, задачі гігієнічного виховання в процесі занять плаванням, навчально-методичний план першого, другого, третього та четвертого років навчання плаванню.