Мотивація рухової активності школярів - Франків, Є. Є.; Григус, І. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2012)
Розглянуто визначення поняття здоров’я та його складових, впливу рухової активності на здоров’я школярів. Розглянуто чинники, що впливають на мотивацію до формування здорового способу життя та рухової активності дітей. Наведено аналіз публікацій та висновки спостережень за учнями середньої школи. Встановлено, що мотивація відіграє провідну роль у залученні до рухової активності школярів, а її характер формує відповідне ставлення до здорового способу життя. Показано необхідність розвитку мотивації рухової активності школярів і застосування ігрового методу.