Тенденції розвитку пауерліфтингу на сучасному етапі - Розторгуй, М. С.; Оліярник, В. І.; Башенський, Ю. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2012)
В статті подано результати опитування фахівців щодо тенденцій розвитку пауерліфтингу. Аналіз опитування провідних фахівців з пауерліфтингу свідчить про існування трьох основних тенденцій розвитку даного виду спорту: включення до програми Олімпійських Ігор, хаотичне створення спортивних організацій та професіоналізація пауерліфтингу. Результати анкетування дозволяють зробити висновок про недостатню обізнаність респондентів щодо тенденцій розвитку пауерліфтингу та Міжнародних спортивних організації, що культивують даний вид спорту.