Фототерапія як невід’ємна складова фізичної реабілітації хворих на остеоартроз колінних суглобів - Андрійчук, О. Я.; Григус, І. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2012)
В статті розглядаються питання ефективності та доцільності застосування фототерапевтичного апарату серії «Барва» як додаткового засобу фізіотерапії при лікуванні та фізичній реабілітації хворих на гонартроз. Розглянуто основні ефекти, які виникають під дією лазерного випромінювання, фізіологічні реакції на різних рівнях організму. Подано запропоновані схеми фізіотерапії хворих на гонартроз в залежності від рентгенологічної стадії захворювання. Показана динаміка показників аналізу крові хворих на гонартроз (контрольна і основна групи), результати оцінки больового відчуття і показника ранкової скутості в суглобах на початку дослідження та після проведеного курсу лікування та реабілітації.