Соціально-педагогічні умови моделювання здоров’язбережувального освітнього середовища вищого навчального закладу - Пристинський, В. М.; Пристинська, Т. М.; Гончаренко, О. С. (Physical Education Theory and Methodology, 2012)
У статті наведене основні закономірності моделювання соціально-педагогічних умов формування здоров’язбережувального освітнього середовища вищого навчального закладу. Доведено, що проективна розробка повинна здійснюватись на основі гносеологічного підходу, що дозволяє їх структурувати і науково обґрунтувати як ідеальну прогностичну модель з власною структурою і функціями.