Методика виховання рухово-пластичної виразності у студенток факультету фізичної культури, що спеціалізуються з художньої гімнастики - Кравчук, Т. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2010)
У статті обґрунтовано та розроблено методику виховання рухово-пластичної виразності студенток факультету фізичної культури, що спеціалізуються з художньої гімнастики та експериментально перевірено її ефективність. Проаналізовано критерії та сучасні вимоги до рухово-пластичної виразності гімнасток. Визначено її основні компоненти: музично-ритмічна підготовка; оволодіння навичками виразного руху; хореографічна підготовка; вивчення елементів народних и бальних танців.