Теорія навчання рухам: дерматогліфічні маркери в прогнозі інтелектуального розвитку - Сергієнко, Л. П. (Physical Education Theory and Methodology, 2010)
В статті розглянуті матеріали експериментального дослідження щодо визначення асоціації між схильністю дітей до високого інтелектуального розвитку та дерматогліфікою пальців і долонь рук. Показані диференціальні відмінності цього зв’язку у дітей різної статі.