Інтеграція організаційно-технологічних, професійно-педагогічних, теоретико-методологічних, духовно-культурних ресурсів суспільства — концепція розвитку факультету фізичного виховання Слов’янського державного педагогічного університету (з нагоди 25-річчя - Пристинський, В. М. (Physical Education Theory and Methodology, 2010)
У статті викладені результати синергетичного аналізу історичного, соціального, наукового, спортивно-педагогічного розвитку факультету фізичного виховання Слов’янського державного педагогічного університету в аспекті концепції ресурсної інтеграції чинників розробки системи професійної підготовки вчителя фізичної культури. Обґрунтовано організаційно-педагогічні умови розвитку управлінських, навчально-виховних, наукових, культурологічних, духовних, спортивно-педагогічних параметрів діяльності факультету фізичного виховання в структурі педагогічного університету