Вплив різних за характером фізичних вправ на корекцію функції правильного дихання студентів - Галіздра, А. А. (Physical Education Theory and Methodology, 2010)
Розвиток правильного дихання — необхідна умова корекції, оскільки нормальне функціонування дихального апарату служить фактором оздоровлення всього організму, розвиток дихальної функції при різних деформаціях відповідає окремим завданням корекції хребта і грудної клітки.