Технологія психофізичного тренування: ідеї, аспекти, позиціювання - Денисенко, Н. Ф.; Аксьонова, О. П. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
Авторами статті визначено особистий погляд на проблему оздоровлення, розвитку і вдосконалення дітей і учнів в системі навчання «Дитячий садок — початкова школа» в контексті сучасних тенденцій модернізації системи фізичного виховання. Схематично зазначається позиція авторів щодо змісту занять (уроків) з фізичної культури як технології психофізичного тренування. Суть технології — формування свідомого позитивного ставлен-ня дітей і учнів до особистого здоров’я в процесі рухової творчості.