Організація фізичного виховання в групах продовженого дня з врахуванням працездатності школярів - Гаврилюк, А. П. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
У статті висвітлені форми, завдання і організаційно-методичні особливості фізкультурно-оздоровчих заходів в групах продовженого дня, представлені результати дослідження динаміки фізичної працездатності молодших школярів в різні періоди року та обґрунтовано підбір змісту «Годин фізичної культури» з врахуванням особливостей працездатності учнів.