Особливості використання кольорового чинника в підготовці плавців - Озерова, О. А. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
У статті розглянуто питання використання у загальній системі підготовки плавців кольору — як одного з чинників зовнішнього середовища, увага до якого завжди була недостатньою, а застосування на практиці — мінімальним. Як показали результати дослідження, вплив і значення кольорів у плавців різної кваліфікації та дистанційної спеціалізації проявляється неоднаково. За допомогою кольорів можна визначити окремі недоліки у рівні техніко-тактичної та психологічної підготовленості спринтерів і стаєрів, що дозволить належним чином спланувати подальшу тренувальну роботу.