Потенційні можливості фізичної культури як засобу формування культури міжособистісних взаємин молодших школярів - Ольхова-Марчук, Н. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
Фізична культура і її види (фізичне виховання, спорт, рекреація, рухова реабілітація) виступає як один з необхідних і неодмінних засобів всебічного і гармонійного розвитку людини, оскільки володіє як здатністю, властивою іншим видам культури, так і своїми специфічними можливостями впливу на людину, яким не володіє ніяка інша галузь діяльності і ніякий інший вид культури.