Передумови ефективної організації самостійної роботи з фізичного виховання студентів - Лаврін, Г. З. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
У статті визначено основні передумови ефективної організації самостійної роботи з фізичного виховання студентів, які передбачають: націленість і готовність викладачів забезпечувати самостійну роботу; планування її на основі усвідомленості студентами та їх активності, з врахуванням інтересів, можливостей та потреб; поступовість у формулюванні завдань та підвищенні навантажень з врахуванням матеріально-технічних та санітарно-гігієнічних умов занять.