Розвиток спортивної періодики та книговидання у 20—30-х роках ХХ століття - Свістельник, І. Р. (Physical Education Theory and Methodology, 2009)
У статті висвітлено процес розвитку спортивної періодики та книговидання від часу їх започаткування у 20-ті рр. ХХ століття до 30-х рр. Визначено, що система галузевих періодичних видань, до яких належать газети, науково-методичні журнали, була дієвим механізмом надання інформації широкому загалу науковців та розповсюдження наукової думки. Виокремлено та охарактеризовано основні періоди формування системи книговидання