Аналіз уроку з позиції збереження здоров’я учнів - Півненко, Ю. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2008)
У статті подається та обґрунтовується схема валеологічного аналізу уроку з позиції збереження здоров’я учнів. Розроблена схема дозволить фахівцям (адміністрації та педагогам) здійснювати валеологічний аналіз та самоаналіз уроку за основними напрямками, що відповідають складовим здоров’я. Ці матеріали можуть бути використані в процесі підвищення валеологічної компетенції суб’єктів освітнього середовища.