Аналіз фізіологічної характеристики спортивних ігор: І. Особливості вегетативних функцій - Дубіна, Н. Р.; Човнюк, Ю. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2008)
У роботі детально досліджені основні фізіологічні характеристики спортсменів, які спеціалізуються у спортивних іграх, зокрема: 1) частота серцевих скорочень; 2) ударний об’єм крові; 3) хвилинний об’єм крові; 4) серцевий індекс; 5) ударний індекс; 6) зміни ЧСС та серцевого викиду у підготовчому періоді та у процесі відновлення після тестових навантажень