Концептуальні засади акмеології для вдосконалення системи фізичного виховання у навчальних закладах України - Канішевський, С. М.; Россипчук, І. О.; Човнюк, Ю. В.; Іванова, О. І.; Іванов, Є. О. (Physical Education Theory and Methodology, 2008)
Робота присвячена ретельному встановленню та аналізу основних характеристик розвитку та самореалізації людини, яка займається фізичною культурою, спортом з позицій системно-цілісного підходу, а також основних функцій акмеолого-педагогічної культури як самої людини, так і викладачів, тренерів, вихователів, методистів з фізичного виховання, задіяних в учбово-виховному та навчально-тренувальному процесі цієї людини