До розуміння змісту ідеологічної основи системи фізичного виховання в умовах нинішніх історичних реалій - Іващенко, В. П. (Physical Education Theory and Methodology, 2008)
У статті наголошується, що тільки той фахівець з фізичного виховання здатний не тільки вирішувати У статті наголошується, що тільки той фахівець з фізичного виховання здатний не тільки вирішувати завдання фізичного вдосконалення людини, але й разом з цим формувати громадянина-патріота, який добре розуміє що таке духовність, як вона пов’язана з ідеологією, розуміє значення і глибинний зміст рідної мови і сам є людиною глибоких патріотичних почуттів